Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Thursday, July 24, 2014

Shopping untuk raya!


Raya tinggal beberapa hari jer lagi. 
For sure la u ols dah beli baju raya, yer tak?

So, saje Niza nak tanya...tahun ni u ols beli baju raya ape?
>Baju kurung / Kebaya / Jubah atau dress?
Tema ape? Kaler apa?
Kongsi lar sikit. hehe.
Mana tau dah last minute macam ni Niza boleh dapat idea untuk diri sendiri ;)

***

Sebenarnya untuk tahun ni, Niza tak  berapa nak shopping sangat baju raya coz jubah-jubah yang Niza beli masa umrah haritu pun masih baru.. so, rasa-rasa nak guna balik during Hari raya nanti.. 
Same goes juga dengan baju anak-anak dan hubby. Tak beli langsung baju-melayu.
Kitorang sepakat untuk pakai jubah je masa first day raya nanti. 

Agak-agak Boleh percaya ke ni? 
< Tunggu jer pic rasmi satu-family nanti k ;-) >

***

Anyway, yang Niza notice, tahun ni sangat 'IN' tema jubah ala-ala dress kan?
macam-macam design yang ada kat pasaran dan juga di booth-booth kat pasaraya.
Bila cuci mata, jadi rambang mata u ols. Last sekali cuci wallet sekali. 

Hahah.

Anyway, cerita sorang-sorang tak best. 
So, Niza nak share jugak dengan u ols antara online shop yang catchy di mata Niza :-

@calaqisya & The Calaman

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace,
jubah-jubah calaqisya ni memang cantik especially kat sulaman tu!
Kaler dia masyaAllah...cunnya. 

@hermosawear

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, hermosawear
dress lace yang memikat hatiii.. berkenan! 
merah..purple..hijauuuuu.......

@ladorn_kl

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, ladornkl
ha..yang ni tak pernah shopping lagi ... mebi after raya?
hmmm...

@leeyanarahmancollection

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, leeyanarahmancollection

@sugarraindrops

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, sugarraindrops
baju kurung yang classy by sugarraindrop....yang ni ada saiz XL okay ;)

dan few more lagi...

***

Selain dari jubah-jubah / dress and baju online; niza of coz memang suka SHOP tudung online.
Lebih kurang dah macam Hobi setiap bulan. 

So, u ols ini antara tudung-tudung yang Niza biasa beli melalui Instagram ;-)

1.

@farabelle_ 

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income
Suka sangat .. fabrik yang lembut dan labuh... kaler pun sweet-sweet gitu ;)
ala-ala pastel. kat hujung shawl tu ada lace hitam ...

2.

Ini dari @silkscarffromchennai

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income
Tudung silk dari silkscarffromchennai ni pun best. Paling lembut sebab silk kan...
Bila pakai Nampak eksklusif gitu. Lain dari yang lain dalam koleksi Niza.

3.

Yang bawah ni pulak dari @sopanbyilyanielies ;)

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra incoem

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income
Kalau u ols nak tahu, ini bukan shawl tau. 
Tapi tudung bawal yang Niza lilit ala-ala shawl.
Beli ni sebab minat corak-corak abstrak dan bunga-bungaan. 
Ladylike heheh.

4.

Yang ini pulak.. mesti u ols tahu kan?
Madison by @sugarscarf 

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income
Madison ni memang best. Cepat dan mudah dipakai. 
Just sarungkan....dan siap. Pakai la brooch Chanel baru kerlasss...
Inner silang tu pun cantik terletak ;)
Kena la dengan bentuk muka-ku yang boolat.

5.

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income, zawara
Ini shawl dari @zawara ...Fabrik memang tebal dan tak jarang. 
Jahitan sulaman kemas! I loike ;-)

6.

dan ..latest sekali yang Niza shop online ialah dar@truly_sahara ...

online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income, truly_sahara
Shawl terbang khas dari Dubai gituuu. 
Cantikk sangat. Ingatkan nak pakai untuk raya nanti...tapi excited punya pasal..
Niza dah pakai masa kelas GLAM haritu ;P

dan ada few lagi > yang Niza tak ingat.

***

So, u ols Niza dah pun share serba sedikit online shop yang Niza biasa beli,
jenis tudung dan sewaktu dengannya. 
So, antara faktor yang membuatkan Niza berkenan dengan tudung-tudung dan jubah-jubah dari online shop tadi ialah dari aspek aurat.

Tudung-tudung yang labuh, tak jarang dan selesa.
Jubah/long skirt pun sama... tak nipis.... kalau boleh memang Niza nak pilih yang menepati syariat skit.
Bukan apa...dah 3 series ni....rasanya..Niza memang selesa imej macam ni...

Moga menjadi kesayangan Allah swt dan Rasulullah, tak gitu ;-)


online shop, calaqisya, jubah, jubah dress, azniza arshad, mamadarwisy, jubah online, jubah murah, shopping, shopaholic, muslimah, anggun, lace, tudung labuh, ushawan online, authenticircle, shawl labuh, shawl, duit raya, extra income, aurat wanita



 

 Facebook : Azniza Arshad | Instagram : @aznizaarshad 
 Whatsapp : 017.217.0783 | Call/sms : 012.296.9042 


No comments:

Post a Comment