Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Wednesday, July 23, 2014

First time berbuka di JW Marriot!



First time berbuka di JW Marriot!

Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent, Instagram, @aznizaarshad

GLAM Iftar
Tarikh : 12 July 2014 (15 Ramadhan 1435H)
Lokasi : JW Marriot Kuala Lumpur

Yes, untuk tahun ni... ini lah iftar pertama Niza kat luar tanpa ditemani hubby dan anak-anak tersayang...
Untuk kali ni, bukan Niza sengaja taknak bawa mereka bersama-sama, tapi atas faktor 'nak harung jalan yang jem' tu, dan bersesak-sesak bagai...makanya, diorang sendiri prefer Niza pergi bersama-sama member-member jer; 
So, consider haritu macam "Mummy days out" lar ..hehe ;)

Thank You, pa for the permission.

So, untuk tahun ni, Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) bersepakat memilih
JW Marriot Kuala Lumpur sebagai lokasi Iftar. 
Waah. Excited sebab dah lama tak makan kat Hotel!

Sebelum bertolak petang tu, kami berkumpul dulu di area rumah Nani sebab nak carpool jer satu kereta.
Jimat masa, jimat minyak dan tol. 
For at least... bila sampai kat hotel..dah ada geng. Yer tak?

Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent, Instagram, @aznizaarshad
Tak ada pic selfie.. amik pic jam pun jadi lar .. hehe. 
(Ini on the way to rumah Nani)

*****

Around 5.20pm.. semua dah gather..dan kami pun menuju ke Marriot!
Alhamdulillah..rezeki ....jalan tak sesak...dan kami sampai kat Hotel dalam jam 6.15pm.
Okay lar tu kan..tak awal sangat...dan tak lewat sangat. 
Just nice nak cop tempat dulu. heheee....

Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent, Instagram, @aznizaarshad
Kami disambut oleh mentor, Cdm Maisarah Ibrahim yang sememangnya datang awal haritu.
Sebelah beliau tak lain dan tak bukan ialah Cdm Hanis Haizi.

Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent, Instagram, @aznizaarshad
Nani sampai je hotel, terus bergambar dengan Kak Radz dulu ;)


Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent, Instagram, @aznizaarshad
Nani dan biz partners - Ruby dan Kak Radz 

Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent, Instagram, @aznizaarshad
Kita belanja self-us satu dan update dalam Instagram ;-)

Sebelum masuk waktu berbuka, masing-masing ikut turn ambil makanan dulu... 
So, ini yang kita captured dari pinggan Nani.

Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent
Chocolate cake, puding mangga, kek pisang dan tat nenas. 
Chocolate cake tu sangat sedapp! memang terbaik dari ladang la..

Haih Nani... tat nenas tu plak..ko makan masa raya nanti la...baru ada feel. Hehe.



Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent
Ini dari pinggan Nani lagi ;-)

Ulam-ulaman, sambal sotong, ayam masak macam-macam dan kuah asam pedas.
Ini selera kampung namanya. 
Memang sedap!


Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent

Pic candid oleh Nani... 
macam biasa...Niza memang kusyuk dan fokus mengadap nasik. 
Sebelah Niza tu Kak Ina (Azreina Nordin) dan lagi seorang biz-partner niza
iaitu Azilah Abdullah.
Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent
Alhamdulillah..untuk tahun ni....ni lah wakil-wakil #authentiCircle yang dapat hadirkan diri.
Dari kiri : Kak Radziah, Ruby, Nani, Mentor Kami Cdm Maisarah Ibrahim, Niza, Kak Ina dan Ila.



Glam Iftar, Iftar, JW Marriot KL, Buka Puasa, Lokasi berbuka puasa, Puasa 2014, Gathering, Glampreneurs, Azniza Arshad, Maisarah Ibrahim, Hanis Haizi, AuthentiCircle, Harnani Hadi, Usahawan Online, Bisnes Online, Aktiviti Glam, Kuala Lumpur, Putrajaya, Ramadhan Kareem 2014, Premium Beautiful Agent


Sebelum pulang.. macam biasa...kami bergambar beramai-ramai dulu buat kenang-kenangan. Tahun depan boleh cerita kat biz partners masing-masing. 
Mana tahu..nak berbuka di JW Marriot lagi ker....hehehe.

Anyway.

Syukur pada Allah... iftar malam tu Happening sangat. Semuanya dipermudahkan. 
Makanan memang terbaik..so, amat berbaloi dengan harga yang kita bayar, repeat makan 6x pun..memang tak cukup-cukup. Banyak sangat foods.
Yang penting, ambil sikit-sikit untuk merasa dan jangan membazir.

Syukur atas Nikmat.

Special Thanks to GLAMpreneur kerana organize iftar yang best sangat untuk tahun ni. 
Ukhwah dan ikatan persahabatan memang terjalin erat.

Moga tahun depan, kita ramai-ramai dapat bersama-sama memeriahkan lagi event-event macam ni kan. 
InsyaAllah. 

more pics lagi; u ols boleh view di Instagram :

@aznizaarshad
@harnanihadi
@radziahradzi
@robiatulahmad
@azreinanordin

dan of course di hashtag #glamiftar ;-)

Sebelum tamat entry ni, Niza nak ucapkan :

Selamat Berpuasa & Selamat Hari Raya !!!

Facebook : Azniza Arshad | Instagram : @aznizaarshad 
 Whatsapp : 017.217.0783 | Call/sms : 012.296.9042 

No comments:

Post a Comment