Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Tuesday, July 1, 2014

Bio Velocity Alfalfa Concentrated by Azniza Arshad


Bio Velocity Alfalfa Concentrated by Azniza Arshad

Azniza Arshad, Bio Velocity Alfalfa Concentrated, Supplement, Kesihatan, Dynamic Leaders Group, Authenticircle, Glampreneurs, Alfalfa, Minda Kaya, Jana Pendapatan, Extra Income, Side Income, Kaya Raya, Hanis Haizi, Premium Beautiful Agent, Borong Mineral Coffee


Niza ni memang jenis tak berapa suka nak ambil supplement atau makanan tambahan. 
Dulu masa zaman anak dara, sebelum kahwin.. 
ada jugak la mak niza belikan supplement seperti Vitamin C, Minyak Primrose oil? 
dan ada lagi dalam dua tiga jenis vitamin untuk kesihatan tubuh badan..

Tapi waktu tu... disebabkan mak yang belikan (duit mak dan mahal pula harganya);
then Niza terpaksa makan.. Kalau tak membazir pula kan?

But sekarang bila dah mula kerja...dah berkeluarga, anak pun dah dua. 
Memang terasa malasnya nak amik supplement...
Walaupun hakikatnya Niza memang sedar badan dah tak kuat macam dulu) ;p

Letih, lesu, kurang semangat tu jangan cakap la...

Then, apabila member Niza introduce Bio Velocity Alfalfa (produk baru keluaran syarikat)...
niza rasa macam nak cuba sebab cara penyediaannya yang sangat mudah dan ringkas, disamping khasiatnya yang banyak. 

Nway; Jom kita review sikit info pasal Alfalfa ni... ;)


Apakah itu Alfalfa? 
Alfalfa adalah tumbuhan berbunga dalam kumpulan kekacang yang hidup antara empat hingga lapan tahun tetapi boleh menjangkau sehingga 20 tahun, bergantung kepada jenis baka dan cuaca. Tumbuhan berbunga kecil berwarna ungu ini boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter. Alfalfa mempunyai akar yang sangat panjang dengan sistem akar yang berselirat sehingga menjangkau 15 meter yang menjadikan alfalfa begitu hebat dalam menyerap mineral dan vitamin yang berada jauh di dalam tanah yang sukar dicapai oleh tumbuhan biasa yang lain. Selain itu, akarnya yang panjang dan berselirat menjadikan ia mampu bertahan semasa kemarau.

Khasiat Alfalfa 
Alfalfa secara semula jadi kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium dan zat besi serta lain-lain mineral penting dan vitamin termasuklah vitamin A, D, E, K di samping mengandungi semua kumpulan vitamin B, biotin, asid folik, potasium dan lain-lain. Selain itu, alfalfa kering sangat kaya dengan protein. 

Perkataan alfalfa berasal daripada bahasa Arab dengan suku kata al-fak-fakah, yang bermaksud “Bapa semua makanan” kerana ia sangat kaya dengan mineral penting yang menjadikan alfalfa  makanan tambahan yang sangat berkhasiat untuk kesihatan manusia. 

Herba alfalfa dipercayai mempunyai keistimewaan yang boleh mengurangkan tahap kolestrol kerana memiliki khasiat pelbagai vitamin dan mineral penting. Herba alfalfa juga sangat berkesan dalam menyahtoksid dan membersihkan darah dan seterusnya memulih serta memperbaharui sel-sel badan. Hasilnya, pengambilan alfalfa secara tetap boleh merendahkan tekanan darah tinggi dan menyeimbangkan hormon. Sekiranya diamalkan secara berterusan, alfalfa dapat bertindak sebagai alternatif kepada ubat sakit kepala ataupun migrain kerana kandungannya yang tinggi kalsiumdan magnesium

Keistimewaan Alfalfa

Menyahtoksid
Bahan beracun dan toksid berlegar di sekeliling kita. Badan kita juga mengeluarkan sisa metabolisme yang perlu dineutralkan dan dinyahtoksid setiap hari. Alfalfa membantu mengeluarkan sisa bahan beracun dan tercemar daripada badan. 

Menggalakkan sistem penghadaman yang baik
Alfalfa mengandungi sejenis enzim pencernaan yang dipanggil betaine yang membantu menggalakkan proses pencernaan yang baik.

Mengalkalikan badan

Tubuh badan berasid adalah umpama magnet yang menarik penyakit. Alfalfa membantu  meneutralkan keasidan badan di samping sifat alkali semulajadinya untuk mencegah atau membantu mengurangkan masalah kesihatan.

Menghilangkan bau nafas
Alfalfa mengandungi khasiat yang boleh mencegah masalah nafas dan badan berbau yang diakibatkan oleh masalah penghadaman. Seterusnya, ia membantu meningkatkan fungsi imuniti badan. 

Mengurangkan haba badan yang berlebihan
Sesetengah makanan menyebabkan badan berasa panas. Salah satu kegunaan Alfalfa yang paling popular adalah untuk mengurangkan masalah panas badan.

Menambahkan darah dan menyampaikan lebih banyak oksigen penting
Klorofil iaitu pigmen hijau yang terdapat dalam alfalfa adalah hampir sama dengan hemoglobin, pigmen merah dalam sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Khasiat klorofil dalam alfalfa boleh meningkatkan bilangan sel-sel darah merah di dalam badan dan seterusnya  meningkatkan keupayaan membawa  oksigen ke seluruh badan




Azniza Arshad, Bio Velocity Alfalfa Concentrated, Supplement, Kesihatan, Dynamic Leaders Group, Authenticircle, Glampreneurs, Alfalfa, Minda Kaya, Jana Pendapatan, Extra Income, Side Income, Kaya Raya, Hanis Haizi, Premium Beautiful Agent, Borong Mineral Coffee

Cara bancuhan pun sangat mudah, cepat dan senang... 


Hanya masukkan 1 sudu Bio Alfalfa ke dalam 200ml air. 

Harga sebotol Bio Velocity Alfalfa cuma RM78 (500ml)

sebotol boleh bertahan mengikut tahap penggunaan kita. 
Average 1 - 3 months pun boleh.

So to all mommies out there, jom kita pakat jaga tubuh badan dengan

Bio Velocity Alfalfa for our loves one :)

 


 Facebook : Azniza Arshad | Instagram : @aznizaarshad 
 Whatsapp : 017.217.0783 | Call/sms : 012.296.9042 

No comments:

Post a Comment