Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Wednesday, July 24, 2013

Detox dengan Nurich Lactolite

 
Detox dengan Nurich Lacto-Lite
www.mamadarwisy.blogspot.com
 
Adakah kita biasa mengalami gejala-gejala sebegini?
 

*Kerap sakit kepala
*Badan akan berasa letih tanpa sebarang sebab
*Susah bangun tidur
*Bahagian keliling mata gelap
*Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di
   bahagian bawah lengan, celah paha dan sebagainya juga
   akan kelihatan gelap daripada warna asal kulit
*Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi
*Sinus
*Berat badan meningkat
*Kehadiran selulit
*Masalah jerawat dan banyak lagi

 
Antara salah satu punca kepada simptom-simptom diatas adalah disebabkan toksin yang berlebihan pada tubuh badan

 
 
"Toksin yang menyerap ke dalam darah merupakan faktor utama kepada pelbagai jenis penyakit atau sakit pada tubuh badan manusia."

Mengikut konsep dan teori penyembuhan semulajadi bahawa, faktor utama yang menyebabkan organ-organ dan tubuh mengidap pelbagai jenis penyakit ialah kerana toksin atau racun dalam badan. Hakikatnya, jenis atau nama sesuatu penyakit yang dialami adalah ditentukan oleh kerosakkan yang disebabkan oleh toksin tersebut.

Apakah itu Toksin?
Toksin dalam tubuh manusia terjadi akibat pencemaran. Antaranya ialah pencemaran makanan akibat penggunaan bahan kimia secara berleluasa seperti racun perosak, racun serangga dan baja kimia untuk aktiviti pertanian.

Kesihatan menjadi lebih parah apabila manusia mengambil makanan yang mengandungi bahan pengawet, perasa tiruan, bahan tambahan dan sebagainya merupakan punca utama terjadi toksin dalam badan. Inilah sebabnya terjadi pelbagai penyakit seperti tumor, kanser, migrain dan sebagainya.

Di dalam sistem fisiologi tubuh, apabila seseorang itu sakit, badan sedang berusaha untuk menyingkirkan sisa-sisa buangan, mukus dan toksin yang menghalang fungsi tubuh.Toksin yang berada di dalam saluran darah akan di bawa ke pelbagai bahagian organ dan merosakkannya.
Nurich Lactolite, Detox, Buang Toksin, www.mamadarwisy.blogspot.com, sihat, cantik, langsing
 
Nurich Lactolite, Detox, Buang Toksin, www.mamadarwisy.blogspot.com, sihat, cantik, langsing

 Kesan Mudarat Toksin Kepada Tubuh?
Hakikatnya, pengambilan makanan terlalu berasid seperti daging, makanan diperhalus seperti nasi, roti, gula, manisan, makanan goreng berminyak, protein berlebihan dan lain-lain adalah faktor yang menyumbang kepada masalah kesihatan. Di samping itu, makanan yang mengandungi bahan kimia seperti pengawet, pewarna dan perasa tiruan, antibiotik, racun perosak dan lain-lain.

Jika badan terlalu berasid serta berlaku proses penapaian dalam usus akan meningkatkan kandungan toksin di dalam badan. Toksin tersebut akan diserap dan melekat dalam darah yang menyebabkan terjadinya pelbagai masalah kesihatan atau penyakit.

Antara penyakit yang diakibatkan oleh tindakbalas toksin dalam darah:

1) Penyakit kulit terjadi apabila toksin dalam darah cuba keluar melalui kulit. Pengumpulan toksin di dalam kulit akan mengakibatkan penyakit seperti jerawat, furunkel dan lain-lain.

2) Tumor berpunca daripada bahan buangan bertoksin yang berkumpul di pelbagai tisu badan.

3) Demam adalah proses semulajadi badan untuk membersihkan diri sendiri. Apabila sel darah putih menentang toksin di dalam badan, kadar metabolisme semakin cepat, mengakibatkan tubuh menjadi demam.

4) Penyakit Jantung Dan Tekanan Darah Tinggi
Toksin yang melekatkan di dalam darah akan menjejaskan kelancaran perjalanan darah. Ia menyebabkan jantung, bekerja lebih kuat untuk melancarkan perjalanan darah yang melalui saluran yang tersumbat. Ia akan mengakibatkan pembesaran jantung, sementara tekanan ke atas saluran tersumbat akan mengakibatkan tekanan darah tinggi. Di samping itu, buah pinggang dan sistem endoktrin dalam usaha membersihkan toksin akan merembes pelbagai jenis kimia yang menyebab terjadinya tekanan darah tinggi.

5) Alergi, Asma, Pundi Hempudu Dan Karang, Pengerasan Saluran Darah, Sakit Sendi dan Sengal-Sengal Tulang, Sembelit, Perut Kembung, Barah Payudara, Kemerosotan Daya Seksual

Oleh itu, langkah awalan untuk menyembuhkan penyakit ialah dengan menyingkirkan toksin dan tidak semata-semata mengawal sebarang penyakit dengan ubat sahaja.


Nurich Lactolite, Detox, Buang Toksin, www.mamadarwisy.blogspot.com, sihat, cantik, langsing

 
Oleh itu , pentingnya untuk menyingkirkan toksin dari badan supaya kekal sihat, dan salah satu caranya ialah dengan Pengambilan Nurich Lactolite secara konsisten.
 
Apa itu Nurich Lactolite?
Ia adalah Minuman Serbuk Yogurt Kultur Hidup dan Inulin untuk menjamin kesihatan system penghadaman dan badan kita. (Punca penyakit bermula di bahagian perut).
Ia tidak mengandungi sebarang herba atau bahan kimia yang bersifat laksatif (julap). Oleh yang demikian, ia tidak akan menyebabkan kekejangan perut atau cirit birit.
 
Keunikan Nurich Lacto-lite
-Tahan terhadap asid perut dan garam hempedu.
-Keupayaan hidup dan mengekalkan aktiviti walaupun ketika disimpan.
-Kebolehan melekat pada sel usus dengan baik.
-Diiktiraf oleh FDA sebagai GRAS ('Generally Recognize as Safe')
 
Cara Minum : Bancuh sebungkus Nurich Lactolite ke dalam 200ml air dengan air suam atau air jus buah-buahan. Untuk kesan yang lebih baik, minum sekurang-kurangnya 2000cc air setiap hari.
 
Niza harap info ini sangat membantu untuk kita yang masih tercari-cari bagaimana cara nak Detox (buang toksin dari badan) dengan mudah,selamat dan berkesan.
 
Harga : RM 158 x 25 sachets (tahan untuk sebulan)
Promosi : Beli 3 kotak Percuma 1
 
 
 
 
Azniza Arshad
sms 012.2969042
whatsapp only 017.2170783
 
Berminat menjadi pengedar ?(keuntungan sehingga 20%) - sms 012.2969042.
 
 
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment