Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Monday, May 20, 2013

Setahun Lepas...20 May

Masih teringat lagi, setahun yang lepas....

20 hb May 2012
-Jatuh pada hari Ahad....
-Besday Husband ke-31 tahun
-Anak yang sulung masih berumur 3 tahun 5 bulan
-Anak yang kedua pula berumur setahun 11 bulan
-Hari tu, kami lepak-lepak rumah jer sebab esok nak keje...hehehe...
-Niza masih bekerja FULLTIME!
-Bisnes? masa tu tak buat lagi..............sehingga la ke hujung Bulan Aug 2012.

tup tap tup tap...............  gedebuk gedebak...............

setahun dah berlalu.... 20 May datang lagi!
(kejap je kan masa berjalan....)

20 hb May 2013
-Jatuh pada hari ni (Isnin) - Hari Bekerja
-Besday Husband ke-32 tahun (tambah lagi satu angka!) 
-Anak yang sulung berumur 4 tahun 5 bulan
-Anak yang kedua berumur 2 tahun 11 bulan
-Hari ni, Niza lepak2 rumah jer walau Isnin kan hari bekerja sebab..
-Niza dah buat bisnes FULLTIME (bulan ni dah bulan ke-9!)
-Husband dan anak2 semakin Happy!

mamadarwisy.blogspot.com
Celebrate pre-birthday Hubby dengan anak-anak kat Genting!

*******************

Tengok pada perbandingan setahun yang lepas, nampak kan perbezaan dalam kehidupan selain dari angka (umur) yang meningkat saban tahun. 

*Anak yang makin membesar
*Usia yang makin bertambah

Setahun yang lepas Niza masih bekerja sepenuh masa dengan orang... tapi, tahun ni Alhamdulillah, berkat memulakan Langkah Pertama sebahagian cita-cita kecil Niza dah tercapai.. (Walau bukan on my besday..hihi).

Antaranya.. Nak waktu yang Flexible :
- Untuk Family - boleh uruskan anak-anak - sebab si Abg dah mula bersekolah
- Tanak stress sangkut atas jalan (Jalan Jem) - Boleh plan nak keluar rumah bila2 masa.

Dan yang paling penting, dalam masa sama, tak putus income malahan dapat $$ melebihi apa yang dapat waktu bekerja dulu!

*******************

Macam mana nak capai semua ni?

1. Percaya yang kita boleh lakukan dan capai sesuatu, sekiranya itu yang benar-benar kita mahukan.

mamadarwisy.blogspot.com

2. Yakin ke atas diri sendiri.

mamadarwisy.blogspot.com


3. Berfikiran Positif

mamadarwisy.blogspot.com
4. Rujuk orang yang telah berjaya dalam bidang sama yang hendak dipilih.

mamadarwisy.blogspot.com

mamadarwisy.blogspot.com

*******************

Ap-apa pun keputusan yang kita buat hari ni, akan mempengaruhi masa depan kita. 
dan hanya kita sendiri yang mampu mengubah.

;)

mamadarwisy.blogspot.com

Loves,
Azniza Arshad
Call / Sms Only 012-2969042
Whatsapp 0172170783

psstt : Happy Birthday to encik suami!


No comments:

Post a Comment