Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Tuesday, April 9, 2013

Dialog 2 Sahabat


Dialog antara 2 sahabat yang lama giler tak jumpa....

A : Ani (Bukan nama sebenar)
M : Me (Niza)

-------------------------------

Ani menegur Niza di Facebook.

A : Salam beb ..
Me : Salam beb .. Ape khabar.... lama tak dengar cerita ko....
A : Aku ok jer... macam tu gak lah... Kerja stress.. huhuhu......
Me : Owh.... hehe.. kerja stress...biasa lah tu.. Aku pun camtu jugak dulu.... Alhamdulillah, sekarang takde dah...cuma stress ngan diri sendiri jer... hihi...

A : Tue lah... tengok ko hepi je sekarang... jeles la beb !
Me : Alhamdulillah...jgn jeles ngan aku...hehe... ko pun boleh perr... Hepi2 selalu k...
A : Tue lah... aku pun rasa aku nak buat something la... Umur dah XX ni... tapi tension jer memanjang.. Kerja bagai nak rak... Dapat gaji, cukup bulan... duit tu singgah kejap je dalam akaun.... semua habis buat bayar hutang...bayar yuran anak, beli susu, pampers....
Bla..bla..bla.... (panjang cerita dia .. ;p)
So, Nak tanya la pasal bisnes ko nih... Macam best jer kan ada bisnes sendiri..

Me : Ok...  hehehe...memang best ... macam yang ko tengok kat Fb tu lar... 
Bisnes ni modal flexible, masa pun flexible... senang cerita, bisnes ni very straight forward. 
Risiko almost zero... Bisnes patuhi syariah,  5 figure monthly dalam 6mths if ko betul2 nak...
Siap dapat payslip pagi untuk beli kereta atau rumah...
Lagipun, bisnes ni ada training... dari A sampai Z kita diajar... tak susah mana pun... ikut jer satu persatu...InsyaAllah mesti boleh.

A : Ok.  aku memang teringin nak buat bisnes gak... sambil2 kerja.. Mana tau, satu hari nanti boleh buat full time ke... best tengok hanis, mai, korang yang buat bisnes ni... income maintain 5 angka.....cuma tu lah.... aku ni takda modal, takda masa, taktau nak start, tak yakin, tak pandai cakap, tak reti itu ..tak reti ini... 
Ada jiran kat kampung aku pun buat, tapi nape dia tak jadi.....

Me : Hmmmpppph!!!  Nak perubahan hidup, tapi Alasaannnnnnn yg diberi tinggi menggunung. (Dalam hati jer la)

* Tak salah untuk berasa takut, sebab kita tak pasti samada kita akan berjaya atau sebaliknya, tetapi jangan Besarkan keTakutan itu sehingga ia menghalang kita capai apa yang kita inginkan dalam kehidupan. Kehidupan ni kan perlu Mencuba ye tak?

*********************************************************************************

Antara yang Biasa sangat...

1.Ramai nak berjaya tetapi suka sangat letakkan alasan paaaaling di hadapan.
2.Ramai yang suka besarkan KELEMAHAN diri instead of KELEBIHAN diri.
3.Ramai yang suka refer pada orang yang GAGAL instead of orang yang BERJAYA dalam bidang yang sama.


Kita bukan dilahirkan terus jadi pakar dalam serba serbi, tapi sentiasa ingat yang kita boleh belajar dari hari ke hari. Nak berjaya bukan boleh sekelip mata, semua perlukan usaha yang berterusan. 

Tak percaye? Boleh tanya agent2 group kami yang dah berjaya tu.....








Be with us in GLAMpreneur 

Azniza Arshad
012-2969042
Whatsapp 017-2170783



-The End-


No comments:

Post a Comment