Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Wednesday, February 20, 2013

Kualiti dalam kehidupan ! Jom baca..

Bagi Niza, Kualiti adalah sangat penting.. 

Tak kira lah, walau untuk sekecil-kecil benda,semurah-murah benda yang kita beli.. pasti kita mahu kualiti walaupun sedikit pun. 

Sebagai contoh, 
Kita membeli barang berharga RM2. Dalam fikiran.. mesti nak dapat juga guna barang tersebut walaupun sekejap sebab kita dah bayar dengan nilai RM2.
Ada tak orang beli barang yang rosak dengan harga RM2?
Dah tentu takda kan? Melainkan dia memang taktau barang tersebut rosak.

So,Disitu lah letak "kualiti" dan "nilai".

Walau kecil manapun barang atau perkara,
 setiap dari kita inginkan kualiti dan memberi nilai dalam kehidupan.
Jadi, bagaimana kita letak kualiti dalam nilai kehidupan kita? 

Adakah dengan wang yang banyak, tetapi tiada masa itu kualiti bg kita?
atau 
Adakah dengan masa yang banyak dengan anak-anak tetapi kurang wang itu kualiti bagi kita?

Atau dua-dua sekali?

Disini pentingnya work smart !



Dalam online bisnes Premium Beautiful, 
setiap dari kami ditekankan mengenai aspek kualiti dalam kehidupan.
 Kami bekerja secara Professional,
dan 'Kualiti' bagi kami adalah sesuatu yang sangat-sangat penting. 

Kualiti dalam masa, kualiti dalam pergaulan, kualiti dalam kewangan dan segala-galanya.

Satu perkara positif yang Niza belajar dalam bisnes Premium Beautiful ni,
 "Umur muda bukan lah satu tiket untuk terus leka untuk bersenang-lenang dengan kehidupan yang biasa-biasa, tetapi masa umur muda ni lah kita nak bina masa depan yang advance 10-15 tahun kehadapan!"  

Sebab itu lah niza dapat lihat mereka yang masih muda dari team GLG, seawal umur 26 tahun mampu membeli masa depan mereka. 


CDM Hanis, umur muda, 26 tahun dah capai time & financial freedom

 
Rewards dari company Hai-O, free trip ke Holland & Belgium


Kumpulan kami yang besar dan semua masih muda. 

******

Jadi, 
Cuba bayangkan diri kita 5 tahun kehadapan jika kita rasa kehidupan kita sudah cukup baik buat masa sekarang. 

Agak-agak lah kan,

Adakah kita masih tertekan dengan jawatan yang masih sama sejak 5 tahun yang lepas, 
gaji yang masih tak naik-naik-setakat naik RM50 ke RM200 setahun, kita masih kecewa dengan bos yang pilih kasih terhadap pekerja yang lebih muda, banyak hutang-hutang bank yang masih belum langsai, risau dengan bebanan anak-anak yang dah mula nak bersekolah, kita masih menyewa rumah sedangkan anak-anak dah mula membesar, kesihatan yang makin merosot namun simpanan masih kurang dan sebagainya..

So, disini pentingnya untuk lakukan sesuatu dari sekarang. 

Buat bisnes untuk mendapat wang yang banyak bukan lah bermakna kita perlu menjadi seorang kaya yang bongkak dan sombong, tetapi menjadi seorang kaya yang dermawan, yang mampu membantu orang sekeliling yang tak berdaya, mampu menyimpan lebih untuk masa depan anak-anak yang bakal menerajui negara, juga boleh memberi lebih untuk ibu bapa kita selagi mereka masih ada.

So, bagi Niza yang dah lalui hampir dari semua kesusahan yang niza sebut di atas, terus terang..Niza dah tak mahu ia terus berlaku walau dalam masa setahun kehadapan sekalipun.

So, Please dear, 
Jangan letakkan risiko untuk kehidupan seperti ni. Sekiranya apa-apa terjadi dalam waktu tersebut, mesti ada penyesalan seperti "kenapa aku tak lakukan sesuatu dari dulu", "ruginya masa muda aku tak gunakan sebaiknya".

Pilih bisnes yang betul! Bukan setakat yang memenatkan tubuh badan. =)


*************


Di Green Leaders Academy Malaysia

Bayangkan diri kita sebaris dengan mereka yang muda dan dah berjaya



Ambil peluang untuk upgrade kehidupan dengan kami yang masih muda tapi dah berjaya


Photo: safely reached home after meeting pb client and managed to business coaching my direct protege #nurhafizahabdullah @pandan indah. alhamdulillah, Allah gave me a great day today, and end of the nite, meeting with wonderful ladies.. in beautiful business., i love them all so much..,much..much.. cantik! i loike.... good nite, sweet dreams lovelies... ♥♥♥♥♥



*****


Cara kami bekerja?

#Online
#2-3 jam sehari memadai
#Medium - Facebook, Instagram, Blog
# Dapat income 4-6 angka bulanan
# Free Trip ke Eropah, Asia T. dan Asia 3x setahun !


Come, Be a successful Entrepreneur !

Photo: be strong ladies! i know each of you can Do It! 
. ♥♥♥


*******

Jom, upgrade kehidupan bersama-sama team Niza di 
Premium Beautiful Wonderful Journey!


Lots of Love,
Azniza Arshad
012-2969042
Whatsapp 017-2170783


No comments:

Post a Comment