Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Friday, February 22, 2013

5 perkara - Usahawan MLM berjaya!

Salam hari Jumaat semua.. ;) 

Jumaat yang penuh berkat. Sebelum kita teruskan membaca, Jom kita sama-sama sedekahkan banyak-banyak Al-Fatihah buat insan-insan yang telah pergi. 
Moga, roh mereka tenang dan damai disana. ;-)
Juga, moga kita menjadi insan yang lebih baik hari ini daripada hari semalam. 
Insya'Allah.

Hari ni, Niza takde story sangat nak tulis. Cuma ada a few point to ponder - Attitude untuk berjaya buat diri sendiri juga rakan-rakan blogger yang baru memulakan bisnes MLM secara online/offline. :)
Ini Niza share dari seminar Go-CDM yang Niza attend hari tu. 


*******

Dalam Bahasa Inggeris, k?
simple english, mesti semua boleh faham.... 

Attitude for Success with A Business Mindset.
Attitude yang perlu sentiasa ada untuk berjaya dalam bisnes.

1.I am My Own Boss
Saya adalah bos kepada bisnes ini!
-You are a leader & must be proactive to achieve result in your business. 
As a leader, you must make things happen, instead of waiting for things to happen.

2.This is my business
Ini adalah bisnes saya!
-This is your business. Everything that happens with your business affects you.
If you are not minding your business, who is?

3. My family depends on Me and My business
Keluarga bergantung harap kepada saya dan bisnes saya!
-Your business generates income to support you and your family. It provides the financial security. Your business determines the lifestyle that you can provide them.

4.I must take responsibility
Saya mesti ambil tanggungjawab!
-Take responsibility for the success of the business. How big and how quick is depends on how much effort that you have put in to build it.

5. I cannot afford to fail.
Saya tak boleh gagal!
-You must succeed in this business because your dreams and desires depend on your success. You should commit to your business and work on it as if failure is not an option.

**********

Simple sebenarnya 5 points kat atas ni. 

Kalau perasan kan, 5 points ni, semuanya, demi memastikan kesinambungan dan kejayaan kita dalam bisnes dan kehidupan yang kita impikan. 

Bagi Niza, kita boleh mula dan berhenti sekerat jalan, tapi bagaimana impak dan reputasi kita selepas itu pulak kan? So, alang-alang dah mulakan bisnes dan keluarkan modal, 
biarlah hasilnya seperti yang kita impi-impikan. 
BERJAYA!


**********

So,Bagi yang dah mulakan bisnes anda, teruskan. 
Agak-agak lost dimana-mana, perlu cepat2 rujuk dengan leader masing-masing. 

Yang baru nak mulakan bisnes, 
pilih bisnes dari kumpulan yang dah terbukti berjaya... 
Insya'Allah. Semoga kita sama-sama berjaya dunia akhirat.

Kalau dah 'ter'salah pilih bisnes, cepat-cepat ambil  tindakan.. 
Pilih bisnes, syarikat dan kumpulan yang betul. 
Contohnya bisnes Premium Beautiful dengan Green Leaders Group ok.. :p
memang dah terbukti kumpulan ni berjaya dan 'advance' ke hadapan.



Go Go Go Shanghai!! 
Tinggal 2 bulan je lagi nak fight untuk free trip ni !
Joms semua..kita pergi sama-sama.

********

Berminat untuk mulakan bisnes online dengan group Niza dibawah pimpinan CDM Mai & CDM Hanis, contact Niza seperti dibawah.


SMS 012-2969042
Wassap 017-2170783

Wassalam :-)

No comments:

Post a Comment