Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Friday, January 25, 2013

Instagram Vs Online Bisnes

Selain daripada mengadap facebook dan blog hari-hari, lately niza pun makin suka dan seronok melayan instagram. 

Hmm.. apekah itu Instagram?
Instagram screenshot.jpg

Instagram is an online photo-sharing and social networking service that enables its users to take a picture, apply a digital filter to it, and share it on a variety of social networking services, including its own and other leading sites such as Facebook or Twitter.[3] A distinctive feature is that it confines photos to a square shape, similar to Kodak Instamatic and Polaroid images, in contrast to the 4:3 aspect ratio typically used by mobile device cameras
Bacaan penuh, sila klik disini ye --> Instagram

Ini instagram niza . saje letak sebelah menyebelah dengan CDM Mai.
Ambil aura sikit. :)

Seronok sebenarnya menggunakan aplikasi ni. Mudah dan cepat untuk beritahu satu dunia tentang aktiviti yang kita lakukan seharian.Bayangkan, dengan hanya sekeping gambar, kita boleh bercerita pada semua dalam beribu-ribu jenis definisi dan interpretasi... Hmm, kalau gambar yang tak ada text tu, kita tafsir la ikut pada pemahaman sendiri, ye tak? 

Ini niza instagramkan sebab kawan2 niza bakal berangkat ke Paris dan London bulan March nanti.. Juga dalam gambar ni, ada bangunan pencakar langit di Shanghai.. Sebab selepas trip ke Paris dan London, kami akan berangkat ke Shanghai pulaa.. Insya'Allah...

Ini pula snapshot yang diinstagramkan ketika CDM Hanis masuk dalam rancangan Saffiya TV9.. memang harus la kan niza snap banyak-banyak gambar Hanis ni dan Instagramkan ia..sebab ramai wanita diluar sana kagum dengan semangat beliau.. termasuk lah Niza.. :) ..so..pas habis rancangan, Niza boleh terus share pada satu dunia!

Ini pulak gelagat anak-anak yang sempat Niza ambil... :)

Kata-kata Motivasi ... Buat kita bersemangat menempuhi hari-hari yang dilalui.. 

Photo: @maisarahibrahim is #awesome! Thank you for last night,Mai n @aznizaarshad #glam #premiumbeautiful #income
Meeting dengan rakan kongsi...


bergambar selepas kelas dengan rakan kongsi lagi...

share pada semua, CDM Hanis dapat RM99k++ dengan menjual Premium Beautiful !

tengok, disitu ada niza highlight "Social Media Marketing"

dan 
macam-macam lagi lah...



Sebenarnya, dengan menggunakan Instagram, kita boleh berhubung terus dengan dunia luar dalam masa tak sampai 3 saat! 
So, gunakan teknologi sebaiknya untuk kepentingan diri dan orang2 disekeliling kita. 
Jangan salah gunakan pula ye..

***
Secara ringkasnya, bagi Niza, aplikasi Instagram ni merupakan salah satu cabang untuk Social Networking yang sangat-sangat relevan dan mudah 
sebab teknologi makin lama makin advance. Sangat pantas.
Dulu orang hanya rely pada friendster.. lalu beralih kepada facebook, twitter ..dan seterusnya Instagram. Mana tahu, in future, ada pula aplikasi lain yang lebih hebat dan canggih pulak?..

Kesimpulannya..
Instagram sangat-sangat berguna untuk orang yang buat bisnes online macam Niza.. Sangat membantu Niza untuk dapat side income 4-5 angka hasil dari online-bisnes-sharing.. Alhamdulillah!

Mudah kan?
Dunia di hujung jari jer..... 

Loves,
Azniza Arshad
012-2969042
Whatsapp 017-2170783

No comments:

Post a Comment