Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Saturday, December 1, 2012

Enjin Carian Terpopular back to 90s!

Search Engine sebenarnya antara medium yang terpenting untuk kita dapatkan maklumat mengenai sesuatu perkara. Niza dahulu biasa guna yahoo..firefox..safari...macam-macam lagi sehinggalah...stick to Google je sekarang ni... sebab kuasa carian Google sekarang ni lebih tepat, cepat dan hebat! Salah satunya... Google juga telah menaikkan ranking blog saya ke Page  1.. yeayy! suka disituu... 

So kali ni, apekata..niza share sikit search engine yang popular sekitar 90an sehinggalah sekarang? Ada yang niza pernah tengok, ada yang niza pernah guna..ada yang tak pernah tengok dan guna langsung!
So, fokus disini ialah "Search Engine yang popular sekitar 90an" .. :)

HotBot

1997

HotBot

1999

HotBot

2009

HotBot

Excite

1996

Excite

1998

Excite

2009

Excite

WebCrawler

1996

WebCrawler

1998

WebCrawler

2009

WebCrawler

Ask Jeeves (now Ask.com)

1999

Ask Jeeves (now Ask.com)

2009

Ask Jeeves (now Ask.com)

Yahoo!

1996

Yahoo!

2009

Yahoo!

The future

Yahoo!

Google

1998

Google

2009

Google

Dogpile

1998

Dogpile

2009

Dogpile

AltaVista

1998

Excite

2009

AltaVista

Lycos

1996

Lycos

1998

1998

2009

2009

MSN Search (now Bing)

1999

MSN Search (now Bing)

2009

MSN Search (now Bing)

AOL Search

1999

AOL Search

2009

2009

Infoseek (now Go.com)

1997

Infoseek (now Go.com)

2009

Infoseek (now Go.com)

Netscape Search

1999

Netscape Search

2009

Netscape Search

MetaCrawler

1996

MetaCrawler

1998

MetaCrawler

2009

MetaCrawler

All the Web

1999

All the Web

2009

All the Web


Ok, sumber yang niza ambil ni updatenya sampai tahun 2009..so in within 3 tahun ni tentu lah banyak lagi search engine yang ada kan..so,u alls rajin-rajin google lah yer untuk dapatkan lebih maklumat...opss! ter-Google instead of other search engine.. hehehe........ dah terbiasa..... so,bagi niza walau apa pun, Google memang terbaikk buat masa ini................ 



Selamat Berhujung Minggu Semua............... :)

PREMIUM BEAUTIFUL BEST PRICE! 
Cash/Credit Card/Installment Accepted

Azniza Arshad
012-2969042

No comments:

Post a Comment