Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Friday, December 21, 2012

Cerita tentang kelahiran hero ku!

Premium Beautiful Corset Year End Promo; click here

***
Friday, 21.12.2012 ; very nice date ya..  but 22.12.2012 is nicer to me (my birthday kan..hehehe)


Saja nak ber-cherita........

Pagi ni , ada seorang member niza masuk labour room untuk deliver her 3rd child. Baru tadi niza ber-sms dengan dia, how does she feel rite now.. Then, dia beritau yang she still nervous eventho dah anak ke-3 pun and kena lalui proses c-sect coz no 1 and 2 pun secara pembedahan. Siapa yang pernah bersalin cara pembedahan ni tau la camane sakitnya selepas bius dah hilang.

Niza punya experience dulu untuk 2nd child, selepas deliver my 2nd one (juga secara c-sect), apabila si-ibu (niza) dah dihantar masuk dalam wad, niza noticed yang baby tak ada disisi.. Biasanya, doc akan tunjuk wajah baby pada kita just after the baby keluar dari perut. But this time, tak ada.. Niza cuma dapat dengar suara si kecil menangis dan lepas tu diamm. Itu aje. 

Masa tu niza masih blur jer, mebi kesan ubat bius yang ada pada badan..so, macam lali.. takde perasaan excited sangat nak tengok anak . Juga, during that time,niza tengah alami batuk yang sangat teruk (batuk gatal tekak gitu). 
Just imagine, Niza terbatuk2 macam nak keluar anak tekak semasa proses pembedahan dijalankan. So scarryy! macam mana la doc jahit waktu tu..haha.. senget2 la kot! :p



Dipendekkan cerita, just after 2 days, Niza dah stabil sket.. so, during that time baru tau yang baby kena masuk NICU. Tapi entah, niza masih relaks, cool..Dalam fikiran, takde apa yang serius lah tue.. Cuma,bila hati nak tengok wajah baby, barulah hubby akan hantar ke ward NICU. And masa tengok baby tu,ya Allah..kesiannyaaa.... ! Wayar sana sini...

Actually, baby sebenarnya tiada masalah kritikal. Cuma lung je kena infection sikit..
Huhu...sib baik emosi stabil, kalau tak..mau meroyan niza dalam wad tue..hihi... 


***



So, after few months, yess few months!! baru hubby beritau proses kelahiran no 2  ni sebenarnya sangat kritikal. Niza alami pendarahan coz parut lama bekas no 1 punya operate dah nak terbuka (OMG!).. Kena pulak anak niza ni besar, 3.9kg!..and dia dah duk dalam perut for 40weeks, tanak keluar2.. So,bila dah matang sangat, baby start berak didalam, and termakan najis sendiri . Dari situ sebenarnya baby kena infection masuk dalam paru2... 


***



Anyway, Itu hanya sikit pengalaman yang Niza boleh kongsi.. Lain ibu, lain lah pengalamannya yer tak? hehe..walau apa pun, untuk the next one, bagi Niza biar lah lebih terancang dan teratur demi kesihatan to both ibu dan anak... 


***

So,after 2 1/2 years.. 
tadaaaa!!



Okay, so entry kali ni, Niza nak wish juga pada member niza yang tadi, Imal, "Selamat  bersalin, selamat menempuhi tempoh berpantang 100 hari, selamat menjaga badan (dalaman yg penting), selamat dapat baby baru.... (aaahhh jeles!..ni yg rasa nak dpt baby ni!) ..dan selamat segala-galanya... Amin3x!!! juga selamat pakai Premium Beautiful-after 3 weeks baru boleh ok? - No need barut etc dah."

***

Premium Beautiful Promo Still On,
Place your order from 
Niza  
012-2969 042 

No comments:

Post a Comment