Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Monday, November 19, 2012

Seminar SM/SSM Cycle 3 - 10.11.12 !!

Dearest All,

Entry kali ni,macam a bit formal lar sket. Hehe,sekali sekala ape salahnya kan?
So,kali ini niza nak share sket mengenai seminar SM/SSM yang niza attend bersama-sama a few rakan kongsi yang komited dan sangat-sangat positif nak upgrade mereka punya lifestyle by doing this business.. ;-)


Alhamdulillah, 
Pada tarikh 10 Nov yang lepas, GLG (group kami)  telah anjurkan satu seminar buat para usahawan, iaitu seminar SM/SSM-Cycle 3 yang telah diadakan di Hotel Holiday Inn, Glenmarie Shah Alam. Tujuan seminar ni diadakan adalah bagi meningkatkan ilmu bagi setiap SM/SSM yang baru menceburi bidang ini dimana setiap speaker telah berkongsi topik-topik khas seperti mengenai plan perniagaan internet, takwim syarikat juga bagaimana untuk 'kekal' didalam bidang ini selamanya. Hmm,serius menarik.. ;-)

Seminar ini sebenarnya lebih fokus kepada ahli-ahli perniagaan yang baru menceburi bidang ini, tapi bukan bermaksud yang lama dilupakan. Setiap dari kami sebagai leader juga turun padang dengan memberi sokongan yang tidak berbelah bahagi bersama-sama anak buah sebab masing-masing nak grab ilmu yang tak boleh dapat kat mana-mana ni. Macam yang Niza pernah beritau, di dalam bisnes ni, KITA BUAT SEMUA SAMA-SAMA. 





***

Barisan Speaker- Muda dan bergaya..
dan yang penting sangat merendah diri,ok.

Ok, few topik yang Niza suka nak highlight menerusi seminar ni dari brilliant speakers ialah :-

1. Takwim syarikat - CDM Adibah Karimah (2nd from right)
2.Social Media Strategy - CDM Alfaath (Not in the pic)
3.Peranan SM & SSM - CDM Sha & CDM Naa (the two left)

Waaa..mereka speaker-speaker hebat! ..
Kalau nak tahu, mereka ni pun bermula dari SM/SSM dahulu sebelum menjadi CDM seperti sekarang...

***

Macam yang diberitahu kepada niza oleh CDM Mai, seminar kali ni memang FULL HOUSE. semua orang berlumba-lumba nak dapat info terbaik dalam bisnes ni..So,masing-masing tak nak lepaskan peluang... Ada yang datang dari nun jauh dari selatan,utara,timur juga dari sabah-sarawak! ..
kami semua MUDA dan INGIN BERJAYA.

;)


Punya la ramai macam ni, semua dari background berbeza.. Macam niza sendiri, background dari oil and gas, green industry...partner-partner niza ada yang kerja government, ada yang swasta... dan bermacam-macam lagi lar..........tapi itu bukan boundary...
sebab, matlamat kami cuma satu...
NAK BERJAYA DALAM BIDANG NI BERSAMA-SAMA.

Yang penting "KEMAHUAN" nak berjaya tu mesti ada dalam diri...hmmph, sapa yang taknak berjaya kan? tapi sejauh mana kemahuan kita tue?
Tengok dan tunggu takkan mengubah apa-apa...

Sebab itu lah mereka anjurkan seminar ni. Sebagai platform untuk kita semua sama-sama maju kedepan didalam landasan yang betul.
haihh.. bagus betul GLG ni...seriuss tak lokek ilmu!

Sebahagian dari top leader during makan time.. ;)



Ini ketika mahu pulangsss.......

***

So,siapakah orang-orang kuat disebalik kejayaan seminar ni?


CDM Mai & Hubby CDM Syukran


CDM Mai & CDM Hanis Haizi


Haaa....
Mereka ini lah sebenarnya tonggak kejayaan a.k.a orang kuat disebalik tabir seminar SM/SSM ni,juga didalam dunia realiti Niza dengan bisnes ni..
Macam yang niza beritau, mereka sama je macam kita suatu masa dulu, bermula juga sebagai orang biasa...  buat bisnes betul-betul dan fokus hingga menjadi SM... tapi, lihat dimana mereka sekarang? .. Dalam masa 2 tahun sahaja, dah capai pangkat tertinggi dan income
6 angka... 

So, prinsip niza mudah je.. kalau kita mahu sesuatu, go and get it.. tetapi kalau kita tak lakukan apa-apa perubahan dari sekarang, percayalah..2 tahun akan datang pun..kita masih kekal dengan kehidupan yang sama... hmmm.. fikir-fikirkan....

***

So,disini memang dah tersedia satu platform yang lengkap dan solid untuk kita bertapak jauhhhhhhhh didalam bisnes ni. Tak kira lar jika mahu bermula secara part-time atau full-time sebab kejayaan tak memilih siapa yang dia mahu tetapi
KITA YANG MEMILIHNYA SENDIRI .... ;)

Azniza Arshad
012-2969 042

No comments:

Post a Comment