Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Monday, November 26, 2012

Kenapa niza pilih GLAM..

Sebelum memulakan sesuatu perniagaan, samada secara separuh-masa ataupun sepenuh-masa, perlu diketahui bahawa ada beberapa kriteria penting yang perlu di ambil tahu bagi menjamin kesinambungan perjalanan bisnes kita. 

1.Latar belakang bisnes.
Sekiranya kita menggunakan platform yang lain untuk memulakan bisnes kita, kaji dahulu latar belakang, sejauh mana kukuhnya dan stabilnya platform tersebut.

2.Dengan siapa kita lakukan bisnes tersebut. Sekiranya bersendirian, perlu tahu back-up plan apa yang akan terjadi sekiranya sesuatu keadaan yang tak diingini terjadi.Tetapi,jika lakukan secara berkumpulan, kenal-pasti setiap rakan kongsi agar perjalanan bisnes kita lancar dan tidak terganggu. Adakah rakan kongsi sekepala dengan kita, boleh bertolak-ansur, memahami keadaan kita, flexible dan sebagainya. Ini adalah sangat-sangat penting.

3.Bagaimana proses dan tahu cara untuk mengembangkan bisnes tersebut untuk jangka masa panjang. 
Kita buat bisnes bukan untuk bertahan setahun-dua, malahan lebih lama dari itu.Ia juga boleh menjadi satu karier tetap kita jika kita tahu caranya kerana berniaga sudah pasti memberi pulangan yang berkali-ganda selain bekerja dengan orang. 

Ok, 3 point diatas adalah antara perkara terpenting untuk kita ketahui sebelum mulakan apa-apa juga jenis bisnes yang kita inginkan sebab tak ramai yang buat bisnes untuk suka-suka, tetapi majoriti adalah untuk mendapatkan extra wang, dan juga masa.

Seperti niza, sebelum buat bisnes secara 'full-time' dengan Premium beautiful, niza dah kaji dahulu sejauh mana kukuhnya company yang niza nak bertapak ni, iaitu Hai-O Marketing Sdn Bhd. Melalui penyelidikan, juga pembacaan, sebenarnya memang sudah terbukti Hai-O ni sebuah company besar yang sangat-sangat stabil, di back-up 100% dari kerajaan, tersenarai dalam first board dan macam-macam lagi. 

Company dah tepat dan kukuh, seterusnya niza lihat  pada 'kumpulan' pula sebab of course niza nak bekerjasama dengan mereka sampai bila-bila. 
So, niza dengan bangganya memilih untuk bersama GLAM! The reason why is, mereka punya 'cara'  dan 'method' yang sangat berbeza daripada yang lain... :)

Terus terang,niza seorang yang memilih dan agak cerewet untuk buat bisnes sebenarnya, tetapi dengan GLAM, memang niza tak teragak-agak langsung, sebab dah nampak mereka fast forward 10 tahun kehadapan!.. ya lah, mereka pun sama-sama muda mcm kita, so idea sangat-sangat fresh...

Ini barisan pemimpin hebat juga orang-orang kuat di GLAM. Semua muda, lingkungan 20an-30an... 


Sebahagian dari aktiviti GLAM...






































Boleh nampak muka semua orang dalam gambar-gambar ni tersenyum, so itu bermakna kami memang 
Happy with this group dan biz ni !!!

Jadi,sebelum mulakan apa-apa bisnes, tanya pada diri kita, macam mana yang kita mahukan dan kejayaan yang besar mana yang kita impikan dalam bisnes itu.
Luar biasa? Biasa-biasa?

Atau pada yang dah bermula dengan bisnes yang lain, adakah kita masih di tempat yang sama seperti kita tak lakukan apa-apa bisnes sekalipun..

With GLAM,
everything is possible...
*Semua dah tersedia didepan mata kita*

Be part of our team, you will experienced the same as we are. 
Trust me, i will guide u along the way!
#credit to CDM Hanis#CDM Mai#

Loves,
Azniza Arshad
012-2969042

No comments:

Post a Comment