Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Thursday, November 22, 2012

Ceritera Saya ..Jom Baca Japp!

I used to be an employee before. Bekerja dengan few big companies. Start my experience in oil and gas punya field..seronok sebab 1st time bekerja..gaji around rm1250 masa tue dah cukup banyak untuk cover my make-up,barang2,makan minum..and during that period,I sempat joined modelling class-and siap beli a full set Bobbi Brown makeup worth 700!-which masa tue fikir dah best sangat lar..padahal..haku tak guna pon make up tue... so what a waste jugak lar.

Next,dapat offer pula jadi IT Consultant di QS firm (konon nak kerja sama dengan background study dulu),but day after day...I felt so stressed..kena torture everyday.. no satisfaction..sangat demotivated..dan akhirnya haku resign...I hate it.

Tuhan maha adil,lepas tue niza dapat offer pula masuk MultiNational Company Oil and Gas di Twin Towers ... Kerja sangat2 heaven,which means seronok bagai, environment pun sangat best..Pagi naik twin towers, petang..balik kerja..shopping pula di Suria KLCC... but what to do, during one last month before delivery...I had to make a very tough decision,which means that I have to leave that place...the reason why,let me keep it secretly..some say it political issue..whateva...




And....lastly dapat Senior punya post di satu association near Bangsar. 
Kerja ok,environment not bad.. it just that i cant see myself expanding (in term of career eh..hehe) in a years ahead. I was still at the same spot where I was 3 yrs ago... Niza tak nampak future niza disitu...so, Im talking to myself..Is this what I want after few years?? ....Am I gonna find a new job again?


Overall,thru 8 years journey bekerja dengan orang, banyak pengalaman pahit manis yang niza lalui. Tapi what makes me 'choose' to be fulltime in this business. :) ...

***

The answer is sama jer macam entry Hanis ni .... so, just read it here.. 

***

So, pada yang masih tak nampak satisfaction in your job...or in your life.. this is the right time for you to make a move... Start with first step, then we will guide you along the way... 



Macam yang Niza pernah cakap, bisnes ni sesuai untuk orang yang Malu, Takut,Penyegan, Tak berani dan sebagainya sebab kami tahu 'secret recipe' untuk overcome those fears!

Kalau dulu Niza tak mulakan langkah pertama, surely Niza takkan berada bersama-sama mereka disini... bayangkan je lah, 
Niza dengan CDM Mai tue satu sekolah, satu kelas...
kita semua sama jer,cuma apa yang membezakan kami hanyalah 
kehendak untuk memberi yang lebih...


itu dulu..zaman muda mudi.. but now..masih muda mudi lagi heheh!




So guys, what are u waiting for.. the more u wait, the more u'll be late..
Be with us to get your Freedom In Everything!
I will guide u thru the journey.. ;)
100% backup. Trust Me!

Loves
Azniza Arshad
012-2969 042

No comments:

Post a Comment