Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Saturday, October 6, 2012

Syukur... ;)


Ya Allah, ya Tuhanku… sesungguhnya, aku bersyukur hidup dibumi bertuah ini, bumi Malaysia yang penuh dengan rezeki yang melimpah ruah, keamanan yang terjaga dan dapat bersama-sama orang-orang tersayang pada bila-bila masa yang kumahukan.
Sesungguhnya, aku amat-amat bersyukur Ya Allah..


Alhamdulillah..


Syukurnya rasa..

Hidup di bumi Malaysia, bumi yang bertuah

Hidup dalam Negara yang aman

Hidup dengan peluang mencari rezeki tanpa batasan

Hidup dengan kesihatan yang baik

Hidup dengan bahagia disamping keluarga tersayang


juga...

Syukur Allah berikan peluang dan tunjuk jalan untuk mulakan bisnes sendiri tanpa paksaan

Syukur Allah berikan peluang bertemu dan berada dalam satu kumpulan dengan pemimpin-pemimpin yang dah berjaya

Syukur Allah berikan peluang temukan Niza dengan kawan-kawan baru yang Positif

Dan

Syukur Allah berikan peluang untuk Niza rasai kehidupan 10 tahun kehadapan!

Semua ini peluang!!!!

Masa awal-awal buat bisnes Premium Beautiful ni,Niza cuma ada pemimpin iaitu CDM Mai yang memang rapat dengan kita, selalu beri tunjuk ajar dan guide kita untuk sama-sama jadi seperti beliau, setiap masa, tak kira dimasa susah ataupun senang.

Masa tu,banyak yang niza tak tahu ataupun ragu-ragu tentang bisnes ni dan macam mana nak tentukan hala tuju, tapi pemimpin ni lah yang volunteer untuk duduk sama-sama dan guide dari A sampai Z…

Bayangkan, niza ni 0% knowledge about bisnes dan pada asalnya tak minat pun nak buat sebab takut-takut..suka tangguh, dan banyak alasan-alasan lain. Tapi, bila niza fikir-fikir, selagi niza bertangguh, selagi tue la kehidupan niza akan banyak ketinggalan ke belakang.

Bermula dari tue, Niza memang nekad, yang niza kena buat jugak something, asalkan kehidupan niza boleh berubah, sebab bila niza mengharapkan pada kerja makan gaji dulu, 10 tahun lagi pun belum tentu pegang 5 figure income!

So,niza start survey nak buka kedai alat tulis,kedai fotostate,kedai buku,kedai makan, kedai dobi dan mcm2 kedai lagi.... but end up..semua modal perlukan at least 50k ke atas.. Mana niza nak ada cash banyak tue, even nak buat loan 50k tue pun belum tentu lepas...

Tapi bila Niza tengok kwn niza sendiri buat bisnes Premium beautiful, dengan modal yang kecil daripada buka segala mcm kedai tue, tapi boleh dapat income up to 6 angka, Niza rasa ini lah peluang yang terbaikkk yang patut Niza grab. 




So,mcm mana niza boleh mulakan bisnes Premium Beautiful dan lakukan semua ni sampai tahap sekarang?.. ..

Niza  ni asalnya biasa-biasa je..Masa buat comeback, dan nak start seorang diri, niza tak ada sapa-sapa, tak ada rakan kongsi, tak ada ilmu, senang cerita tak ada apa2.. 
Niza cuma ada pemimpin, Mai dan juga naluri nak berjaya dalam life..
So, niza mulakan bisnes ni ikut gerak hati je..Gerak hati yang PERCAYA dan YAKIN terhadap kebolehan diri sendiri dan juga pemimpin yang nak membantu kita.. Wajib percaya, setiap dari kita ni Allah dah anugerahkan  potensi diri masing-masing sebenarnya. 

Tapi, kalau kita sendiri tak keluarkan potensi itu, sampai bila-bila pun kita takkan nampak kelebihan diri kita dan masih berada pada tempat yang sama tak kira la 5 tahun,10 tahun ataupun 20 tahun dr sekarang.

So, dalam bisnes ni,memang dah ada bukti nyata yang kita boleh maju 10tahun kehadapan walaupun kita masih dalam umur yang muda.. 
Percaya tak? U olls wajib percaya k.. ;)

 

Disini,kita dah ada pemimpin yang terbukti ‘berjaya’, dah ada role model, so apelagi.. ambil je peluang untuk korek rahsia nak Berjaya seperti mereka..Kita nak tahu rahsia, bukan setakat tengok pic atau baca status sahaja, tapi kena la berjumpa tanya rahsia. Silap haribulan,bukan takat rahsia kejayaan kita boleh dapat,malahan rahsia-rahsia lain pun boleh dapat sama! ;D..


Bg Niza,nak success, bukan hanya tengok sahaja, tapi wajib ada tindakan dan faham dengan mendalam ilmu yang nak disampaikan.. So,sebelum nak dapat ilmu, kita kena la kejar untuk dapatkan ilmu tue…
It’s simple as that.


Now, Niza dapat rasakan perubahan dalam hidup, lebih positif, dapat lebih ramai kawan2 yang positif dan of course, income yang bertambah-tambah positif dan berbaloi sebab totally dari titik peluh sendiri.... ;)

Dulu bermula sorang diri, segan jangan cakap lah..sebab tgk orang lain, masing2 dah ada group masing2..tapi takpe,niza tanam azam nak kembangkan team cepat2, dan besar2.. then, dari sorg, terus jadi  berdua..then bertiga... dan bertambah2 lagi dari masa ke semasa.. Alhamdulillah! Syukurr... 




dahulu dan sekarang.. ;)

Bagi Niza,jadi leader, prinsip kena jelas.. tanggungjawab kena ambil .. 
Hidup kena berubah, untuk dapatkan future yang lebih cerah...

Alhamdulillah, Niza dah mula rasa semua tue sikit demi sikit. 
Apa yang niza dah lalui,itu yang Niza boleh ceritakan. 
Bagi Niza, tak rugi apa-apa pun kalau niza berkongsi, sebab benda ni pun untuk kebaikan kita semua… Then,terpulang pada masing-masing punya pendirian atau pendapat. 

Apa-apa pun, dalam bisnes ni, kami memang bekerja secara TEAMWORK sebab setiap dari kita ni memang memerlukan satu sama lain...  Ibarat adik beradik and dah macam satu family. 
masing-masing membantu satu sama lain..

So, kalau kita rasakan kehidupan kita akan sama , tetap sama atau makin merosot dalam 2 tahun,5 tahun atau 10 tahun akan datang, baik lakukan sesuatu dari sekarang...
Biar perlahan,tapi yang paling penting LANGKAH PERTAMA dan BERANI UNTUK AMBIL CABARAN. 
Cabaran apa? cabaran dengan diri sendiri.. :)

So, pasni sama-sama kita tanamkan tekad, yang kita ingin lalui kehidupan yang lebih *baik* bermula dari sekarang. 
Dari hari ini,dari saat ini! WAJIB!


And NO TURNING BACK. 


Pada yang nak tau pasal online biznes dan jadi part of our GLAM team, boleh contact Niza as below k?

Azniza Arshad
012-2969042
nurazniza@gmail.com

No comments:

Post a Comment