Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Tuesday, October 9, 2012

Soalan paling TOP!

Salam u olls,

Ada la orang tanya niza baru-baru ni, dan jugak sebelum-sebelum ni mengenai bisnes Premium Beautiful yang niza buat ni.. Biasa la, orang pernah dengar bisnes Premium Beatiful ni,tapi biasa la..mcm-mcm la persoalan yang mereka tak clear, sbg contoh mcm mana kami buat, etc. Tapi dlm banyak2 soalan, soalan yang paling TOP ialah, "Kau buat bisnes Premium Beautiful ni, mesti kena kuar modal puluh-puluh ribu tu kan..sebab aku dengar, bisnes ni kena ada modal besar"..

Haa...niza ulang balik, dan highlight sikit sentence ni....
..sebab aku dengar, bisnes ni kena ada modal besar...

Penjelasan:-

Dengar :- Betul,kita dengar..Tapi, apa yang di dengari tue belum tentu kesahihanya. Sebab itu wajib bertanya dahulu, dan jangan hanya *assume* yang bukan-bukan ya..

Modal :- Dalam apa jua perniagaan yang dilakukan, wajib ada modal sebagai permulaan bisnes. Dari sekecil-kecil perniagaan, sehingga lah ke sebesar-besar perniagaan. Semua perlukan modal. Sebagai contoh : Kalau kita berniaga nasi lemak, modalnya ialah beras, minyak, ikan bilis, kacang, tapak berniaga etc. Dan bila modal dah ada, nasi lemak tue sbg produk dah siap,  tapi tak ada usaha nak market kan nasi lemak tue, alamatnya, kita sendiri la yang makan nasi lemak tue kan sebab tiada siapa yang tahu. 

So, sama juga konsepnya dengan bisnes Premium Beautiful ni. Modal nak mulakan bisnes ni sebenarnya bergantung kepada kemampuan dan kemahuan diri sendiri. Tiada paksaan pun kena ada modal besar baru boleh mulakan bisnes ni. NO SUCH THING. Jadi ahli baru RM50 sahaja. Cuma, konsepnya sama juga dengan contoh nasi lemak yang di atas tadi, kita nak berniaga mesti lah kena ada produk dalam tangan. Kalau tak ada produk dlm tangan, apa yang kita nak tunjuk kepada pembeli nanti? Takkan setakat nak bayangkan itu ini..? Guna kuasa imiginasi..Tak sesuai la kan? Sebab itu niza encourage kena ada produk. Satu pun jadi lah. Tapi kalau tak ada jugak, WAJIB master kan diri dengan ILMU tentang Produk tue dulu supaya pembeli tak rasa tertipu.

Ok,pemilihan produk pula terpulang kepada individu. Kalau tak boleh mulakan dengan Premium Beautiful, Boleh mulakan dengan sekecil-kecil produk contoh seperti Nurich Lactolite ke, BB Plus dan sebagainya. Lepas tue, harus la share ngan orang kan . Kalau tak share, macam mana orang nak beli? Ye tak?

Korset berteknologi F.I.R
Premium Beautiful !!!

BB Plus

Herba Maharani

Nurich Lacto-Lite

Premium Beautiful Wash

Haa... kan banyak tue....

Basically,Niza notice, ramai kawan-kawan kita ni nak buat bisnes. Cuma tak tahu je caranya. Sebab itu lah Niza encourage sangat untuk berjumpa supaya Niza (012-2969042) boleh cerita dari A sampai Z mcm mana kami lakukan. 
Jangan assume yang bukan-bukan atau apa sahaja. 
Kami buat bisnes sebab nak bantu semua, bukan nak kayakan sesiapa..

Dan lagi satu yang Niza nak highlight, buat bisnes Premium Beautiful ni, bukan bermakna kita boleh goyang kaki je then duit akan masuk dengan sendiri.Please dear, NO SUCH THING. Semua kena usaha juga tau. Cuma, bila disini, kita dah ada group hebat bawah Hanis Haizi & Maisarah Ibrahim juga GLAM Team yang boleh ajar and guide kita cara paling effisien dan mudah untuk boost income kita from ratus-ratus till ratus ribu ringgit! So, it is simple as that. Tak payah pening-pening nak fikir itu ini sebab semua dah tersedia. Cuma FOLLOW sahaje.. ;)

So, sekian untuk kali ini... ;)
Kalau u olls masih ragu-ragu atau nak tanya la pasal bisnes Premium Beautiful ataupun produk-produk related to Premium Beautiful, 
sila la roger-roger niza.. Niza sudi share in detailsss...

Smileeee and stay Positive, k?

Loves
Azniza arshad
012-2969 042
nurazniza@gmail.com

No comments:

Post a Comment