Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Monday, October 8, 2012

Choose and get our own happiness.. :-)

I choose my own happiness because I deserved it!
But,
If you have yet to get your own happiness, please go and GET IT!.

*** 
Setiap dari kita ni, dilahirkan sebagai insan yang paling bertuah di muka bumi..
Paling Bertuah... 

*Bertuah kita adalah pemenang sejak dari dalam perut ibu,
*Bertuah kita dipilih untuk merasai kehidupan didunia ini sampai umur sebegini,
*Bertuah sebab kita dapat membesar didalam zaman teknologi canggih dan celik IT..... Fb,Blog,Twitter, SEMUA MASIH FREE... 
*Bertuah hidup sekarang ini kerana masih dikelilingi anak-anak yang comel dan sihat..
*Bertuahnya rasa sebab boleh makan apa sahaja sementara masih muda dan sihat ni..
*Bertuah kerana masih boleh berjalan-jalan dengan family dengan anak-anak kecil kesana kemari bila-bila masa je tanpa sekatan...

Bertuahnya hidup kita ni ye tak? 
Syukur Alhamdulillah.

Ada orang,celik je mata, hidup tak se-selesa kita. Makan pakai tak cukup, nak hidup, pagi-pagi dah kena menjual nasi lemak,petang-petang menjual kuih. Berniaga hanya untuk sesuap nasi...Nak berjalan-jalan, memang tak ada dalam kamus hidup. Sebab wang yang ada, hanya untuk makan dan minum sahaja. Nak menabung memang ada,tapi mengambil masa yang panjang..
Hari-hari, terpaksa lalui rutin yang sama...


Hmm, tapi kita yang dah selesa *sekarang* ni, 
Agak-agak, ada tak jaminan kebahagiaan dan keselesaan begini akan kekal selamanya sehingga 20-30 tahun akan datang?...Rasanya memang TAK kan..
Tiada siapa yang dapat beri jaminan, kecuali Yang Maha Esa.

Justeru, kalau kita sendiri tak yakin dan tak pasti tentang *cerah/gelap* nya masa hadapan, kenapa tak lakukan sesuatu dari sekarang.... 

"Change Your Word, And You Can Change Your World"

Just mulakan dengan 
Change/Berubah Sikap
Wajib berubah sikap dari sekarang, buang rasa *selesa* tue untuk jangkamasa sekejapp je, untuk rasa *lebih selesa* dalam jangkamasa yang panjang...

Fakta;
Dulu-dulu,orang kalau dapat gaji sekitar 2k..dah consider income besar dah tue.. 
dah lepas beli rumah sebiji,kereta sebiji..
Anak 4-5 orang pun masih boleh tanggung... 
Tapi,tu zaman dulu..zaman mak abah kita...
sekitar tahun 80s, 90s...

Zaman sekarang, gaji 3k pun sebenarnya dah dikira sebagai miskin bandar ... kalau bujang lagi..masih ok lar sebab hanya tanggung diri sendiri, cover sikit untuk mak ayah..tapi kalau dah beranak pinak, gaji banyak tue,mmg tak cukup...so, memang niza setuju 100% gaji  tu dikategorikan sbg miskin bandar.. ;(
*berdasarkan pengalaman sendiri*

Makan pakai mmg lah cukup,tapi saving for future mesti x cukup kan,duit kejap keluar kejap masuk...insurance plan tak boleh nak ambil etc...
agak-agak nak beli barang keperluan yang *mahal* sikit, dah kena buat loan...belum campur lagi plan nak besarkan rumah... semua kena buat loan, sbb gaji tak mampu nak cover..

Agak-agak, gaji 8k (suami isteri) lah kot baru *selesa sikit*, tapi tu zaman sekarang...

Jadi,fikir-fikir..berapa ramai dari bangsa kita ni yang mula bekerja terus boleh dapat  gaji 5k-8k esp yang office base?
Pengalaman Niza dulu, dah experienced 8 tahun bekerja baru la dapat merasa gaji banyak tue, tapi itulah, $$$ digantikan dengan *stress*! 
so sangat unfair...dan TAK BAHAGIA!

Dari situ, niza dah nampak kepentingan untuk lakukan sesuatu untuk masa depan kita sendiri. 
Sebab kita sendiri berhak tentukan masa depan kita.
Tak kira la dari segi financial ataupun time freedom.

prinsipnya senang je, Seperti yang niza suka highlightkan dlm entry2 sebelum ni,just DO this business and fight for our future...lihat wajah anak-anak...fight untuk masa depan mereka,lihat wajah ibu-bapa,go and entertain the best for them.. that's all..

so,u olls yang....

#masih stress dengan kerja, tak berbaloi buat kerja berbanding income yg dapat...
leave it.. go,and do something..
#Jika ekonomi keluarga masih tak stabil..
think about it.. go, and do something..
#Jika masih banyak masa tak berkualiti dalam sehari-hari..
go out, and do something..

it is simple as that..

So, decision is on you.
Go and get your own happiness.. ;)


Selingan... niza dah dapat group photo dengan team  CDM Mai dalam bisnes Premium beautiful ni.....
tapi takmo reveal dulu..nanti dah touch-up,baru niza up dlm blog.. so niza kasi suspens dulu k? but anyway, 


I LOVE MY NEW LIFE, MY NEW TEAM, MY NEW COLLEAGUES, and MY NEW JOURNEY!!!

I am Now On my Way To Reached My Own Happiness!!! Yeay..

This is the TEAM!
GLAM Team... :)))))))

LoL (Lots of Love)
Azniza Arshad
012-2969 042
nurazniza@gmail.com

No comments:

Post a Comment