Wednesday, November 2, 2011

Main dengan Photoshop

Kali ni niza nak post pasal design dengan menggunakan Adobe Photoshop...
Tadi lunch time,,saja bosan-bosan wat kerja... tetiba rasa rindu nak main ngan menda alah ni......
Dulu ditempat kerja lama, niza selalu mengadap benda ni untuk buat design-design yang kreatif... 
(kreatif la konon kan...) ..
So memandangkan tangan ni dah agak keras nak wat design mcm dulu-dulu, maka... kena la belajar thru online mcm mana nak dapat balik skill design mcm dahulunya....

So, cerita banyak pun x best...

Mari kita tengok gambar yg niza edit based pada tutorial yang Niza sempat belajar dr blog ustaz Don...

Mangsa : Anakku, Muhammad Hadif Darwisy 

 Gambar yang asal ....
 Touch up dengan LEVEL dan colour 
 Cut out kan dia ..


Lastly ... Main dengan LEVEL kembali ....

No comments:

Post a Comment