Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Premium Beautiful Corset by Azniza Arshad

Wednesday, November 23, 2011

Cara mudah memakai korset Premium Beautiful

CARA MUDAH MEMAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL

a) Pakai dulu long girdle.

(1) Lipatkan bahagian pinggang dan kaki seluar
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

Tips : Untuk mudah pakai,buka kan kaki besar sket,then buat ala2 kekuda gitu...tarik pelan2 bg fit kat peha, punggung dan seterusnya tarik sampai ke pinggang... 



                                                    b) Kemudian,diikuti dengan long bra

(1) Tundukkan pada 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra pastikan semua masuk ngam2 ke dalam cup bra ek.
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra smp u all selesa.. 
Tips : kalau tangan x sampai ke belakang,and xde sapa nak tlg cangkuk kan..boleh pakai kain batik,berkemban..then cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau tanpa kain alas,PB x boleh turun sbb dah lekat kat badan. 

 c) Last sekali pakai waist nipper

1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2) Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa

Pastikan yg bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita.. Barulah ia boleh support dan betulkan postur bdn kita....

+++

No comments:

Post a Comment