Wednesday, June 8, 2011

My atuk

As salam semua..

Lately, mmg niza tak sempat nak update blog.
Kerja sangat banyak. Macam tak cukup je 24 jam sehari yang Allah berikan ni.. haih..

Oklah..nak story.

Baru2 ni,niza balik kampung @ Batu Pahat, Johor. Ada tahlil..
Main organizer is my maksu yang setia menemani atuk ku sayang di kampung.
Kami yang diKL pun..hanya sempat menolong apa yg termampu,selebihnya..org2 kampung yang setelkan.

Niza+family sampai Batu Pahat pukul 3 ptg.Padahal malam tu dah nak start kendurinya.
1st thing bila sampai, niza terus mencari atuk niza sebab dah lama gila x jumpa.. Bila dah masuk dapur, niza masih x nampak kelibat atuk..Yang niza notice hanyalah jiran2 kampung dan seorang 'orang tua' yang duduk di atas katil.

Aik.mana atuk aku nih.usha punya usha.Baru perasan seorang 'orang tua' yang duk kat atas katil + uzur tu is my atuk.
MasyaAllah.niza dah tak kenal rupa atuk! ...

Perasaan sayu,sebak,sedih bercampur aduk beb! serius sedih. nampak sangat lama gila niza x balik kampung jenguk atuk selama ni.sampai rupa atuk pun niza dah tak kenal!!!..

uwaaa.... aku nk nanges...

...

atuk makin kurus.atuk makin cengkung.atuk makin tak kuat mcm dulu2....
niza ingat lagi time kecik2 dulu. bila cuti sekolah,abah hantar kitorg balik kampung duduk ngan atuk.
masa tu atuk kuat..garang pulak tu..
now..atuk dah makin tua dimamah usia..

...

nanti,free sket.niza up gamba atuk wat tatapan niza dan semua. bukan nak bersedih.cuma realiti kehidupan begini. sekarang kita muda dan kuat.esok lusa dah tua.kalau anak2+cucu2 tak rajin menjenguk kita,entah2 rupa kita pun diorg xkan kenal nnt. uwaa..sob2. !

p/s : sayangi diri dan keluarga selalu.

2 comments:

  1. semoga menjadi cucu yang terbaik untuk atok anda... :)

    ReplyDelete
  2. tengkiu!..same to u too.. (",)

    ReplyDelete