Monday, March 7, 2011

Info Sihat : Cyst

Cyst - Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau poket yang berisi lendir/air yang terjadi di dalam atau dipermukaan ovari. Ia adalah kejadian yang kerap berlaku dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya ia jarang memberikan simtom atau gejala.


Walaubagaimanapun, kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.


Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Follicular cysts adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah.
 
 
TAHU TAK ANDA - PEMAKAIAN KORSET PREMIUM BEAUTIFUL MAMPU MEMBANTU MENGECUTKAN DAN SETERUSNYA MENGHILANGKAN CYST YANG ADA PADA OVARI KITA...

Tindakbalas FIR pada korset sangat2 membantu menjaga kesihatan dalaman orang wanita khususnya kerana rekaannya 70% adalah untuk kesihatan dan 30% untuk kecantikan.


No comments:

Post a Comment